Fractie
Hans Spijker
Fractie Voorzitter
Mijn naam is Hans Spijker, lijsttrekker van EEN-HAARLEMMERMEER voor de verkiezingen en al 12 jaar raadslid. Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Naast mijn functie als politicus, ben ik ondernemer met duurzame elektrische vervoersoplossingen.
Ik ben raadslid geworden binnen de gemeente beter de belangen van de inwoners te vertegenwoordigen. Onze partij motto is ook: “Samen zijn we EEN Haarlemmermeer” want jouw mening en oplossingen zijn van groot belang in de ontwikkeling van de gemeente in de komende periode. De komende periode moet de nieuwe raad zich bezighouden met:
- Sneller bouwen en meer woningen voor alle inwoners van Haarlemmermeer en denk aan andere woonoplossingen zoals Circular Houses/ Tiny Houses.
- Aanpak van de groei van Schiphol, vermindering van het grondgeluid van vliegtuigen en geen 2e terminal bij Badhoevedorp/Lijnden.
- Betere klimaatoplossingen. Stimuleren van andere energiebronnen.
- NEE tegen windmolens in de achtertuin.
- 150KV transformatorstations niet dicht bij woningen plaatsen).
- Ondernemers Steun en faciliteer nieuwe en lokale ondernemers bij de ontwikkeling van hun plannen, zorg voor een “ Ja, mits beleid” “geen Nee, want..”
Juist de lokale problemen zijn van belang, daarom hebben wij het videomedium “EEN-HAARLEMMERMEER luistert……..” ontwikkeld, om te luisteren naar je problemen en oplossingen. Hier hebben we o.a. de volgende reportages met bewoners gemaakt: Geen 150 KV station in Aalsmeerderbrug, geen bredere Sloterbrug, Zwanenburg tegen zonneakker, betere verkeersveiligheid, stroomzekerheid in de polder
ÉÉN-Haarlemmer staat altijd open voor jouw mening, (lokaal) advies en kennis!
Marcel Winkelhuis
Fractie Medewerker
Ik ben Marcel Winkelhuis, 43 jaar, getrouwd en woonachtig in het mooie Hoofddorp. De laatste maanden ben ik mij gaan inzetten voor EEN-Haarlemmermeer en bij de volgende verkiezingen hoop ik een zetel te kunnen innemen namens de burgers van de Haarlemmermeer. Mijn ervaring ligt voornamelijk bij techniek, logistiek en commercieel beheer. Hierdoor hoop ik op een praktische manier een podium te gaan bieden aan de burger en dan met name degenen die zich nu niet gehoord voelen.
EEN-Haarlemmermeer wil een spreekbuis zijn voor de inwoners en ondernemers in onze mooie gemeente en ik wil me daar volledig voor inzetten. In de raad wil ik vooral een tegengeluid bieden aan de geijkte polderpolitiek en juist de vragen blijven stellen die u als inwoner graag besproken en beantwoord ziet . Ik kijk uit naar een mailbox vol goede burgerinitiatieven om deze samen met u aan de raad voor te gaan leggen. Uw vertrouwen in mij en onze partij zal mij blijven motiveren om op iedere raadsvergadering een sterke oppositie proberen neer te zetten en ervoor te waken dat de burgers en ondernemers gehoord worden.
Wim Brik
Fractie Adviseur
Even voorstellen, ik ben Wim Brik, gehuwd, en woon circa 18 jaar in Haarlemmermeer. Inmiddels met pensioen maar heb het nog drukker als in de tijd dat ik werkzaam was als docent informatica. Stil zitten is niet mijn ding. Voel mij enorm betrokken bij het maatschappelijk gebeuren in Haarlemmermeer en ben als vrijwilliger werkzaam voor diverse instellingen.
Eén van de dingen die mij sterk interesseren is de lokale politiek en zet mij hier volledig voor in sinds 2012. De keuze op ÉÉN Haarlemmermeer is gevallen vanwege het net iets anders benaderen en praktiseren van democratisch vertegenwoordigen, de betrokkenheid met de inwoners van Haarlemmermeer door in veel gevallen direct met hen in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Dit is juist voor mij de kracht van een lokale partij.
Mijn specialisme is energietransitie met een sterke voorkeur voor het overgaan naar waterstofgas. Hiervoor heb ik diverse studies gedaan en merk op dat daar de toekomst in zit. Met de juiste toepassing is waterstofgas meer dan veilig en vele malen goedkoper dan de huidige aangeboden energievormen.
Ondernemen daar sta ik voor, gelukkig heb ik in de loop van de tijd kennis mogen maken met veel ondernemers in Haarlemmermeer en heb met hen van gedachten mogen wisselen over wat er leeft. Hierbij is het gunnen, verbinden en samenwerken een belangrijk onderdeel. Voor de politiek is dit mede een belangrijk gegeven.
Het doel is om de democratie te laten functioneren waar het voor bestemd is. Het is de stem van de inwoners die telt en het is voor mij een eer deze stemmen door te laten klinken in de raadkamer van Haarlemmermeer.
Rob van Vliet
Helen van der Jagt
Fractie Medewerker
Wie:
Mijn naam is Helen van der Jagt, geboren en getogen inwoonster van de Haarlemmermeer. Getrouwd en moeder van een zoon. Werkzaam geweest in verschillende functies in het bedrijfsleven en in de zorg, als Coördinator Vrijwilligers bij Mantelzorg & Meer voor de regio Haarlemmermeer
Wat:
Niet praten maar vooral doen. Dat past bij mij en daarom pas ik bij ÉÉN-Haarlemmermeer. In het dagelijks leven van de inwoners en ondernemers van de Haarlemmermeer, is het van belang mee te denken, mee te praten en mee te mogen werken in oplossingen en vooruitgang. Bij ÉÉN-Haarlemmermeer kan ik mijn verhaal kwijt. Samen praten, overleggen, in oplossingen denken en hoe deze te bewerkstelligen in samenwerking, indien nodig, met mede partijen. Samenwerking vind ik van groot belang in deze tijd, voor het behalen van goede resultaten.
Waarom:
Meehelpen en mijn steentje bij te dragen, voor de inwoners van de Haarlemmermeer, kan en doe ik graag bij ÉÉN-Haarlemmermeer. Mede door mijn werk- en levenservaringen, blijf ik mij inzetten voor de medemens. Voor goede zorg, betaalbare zorg en aanbod van zorg op het juiste moment. Een GROOT punt op mijn agenda is een leefbaar en schoon milieu!
Johan Bergisch
Johan Bergisch, ondernemer. De woningnood is een groot probleem voor jongeren tussen de 20 en 30, die noodgedwongen bij hun ouders moeten blijven wonen.
Het is een vreemde situatie dat huizen worden opgekocht en verhuurd aan meerdere buitenlandse werknemers, die hiervoor een gigantische huur betalen aan de eigenaar. Deze appartementen staan vol met stapelbedden en veroorzaken veel overlast voor mensen die daar al jaren wonen en nu bang zijn in hun eigen woonomgeving. Dit moet worden aangepakt.
Bedrijfswoningen boven bedrijfspanden moeten worden gelegaliseerd tot woning. Dit levert de gemeente veel leges op en biedt kansen om de woningnood op te lossen.